Het energieverbruik van vervoer Vervoer

Een modelleeropdracht voor Natuurkunde in VWO bovenbouw

Contact

Beste Leerling, Docent, of andere gebruiker

Op deze pagina kun je een inhoudelijke vraag stellen over een van de verschillende onderdelen. Ook wanneer je als docent deze opdracht op school wilt gebruiken en daar vragen over hebt, of als je overige vragen hebt, kun je onderstaand contactformulier invullen.

De antwoorden op de meest voorkomende vragen zullen vervolgens bij het onderdeel Vraag & Antwoord verzameld worden. Wie weet staat het antwoord op je vraag daar nu al bij. Zo niet, vul dan vooral het contactformulier in!

Vriendelijke groeten,
Jonas Voorzanger

Contactformulier

Naam:

Emailadres:

Waar gaat je vraag over?

Wat is je vraag?


Vraag & Antwoord

Hoe is deze Praktische Opdracht tot stand gekomen?

Als onderdeel van mijn Natuurkunde Master aan de VU in Amsterdam loop ik stage bij Quintel Intelligence, het bedrijf dat het Energietransitiemodel (ETM) heeft ontwikkeld. In deze opdracht wordt bijna alle VWO Mechanica eindexamenstof behandeld door een model te bouwen in Coach. Aan de hand van een vergelijkbaar model kunnen vervolgens de vervoers-sliders in het ETM met meer achtergrondkennis worden ingesteld.

Informatie voor Docenten

Wat is de inhoud van deze praktische opdracht?

In deze praktische opdracht ontwerpen leerlingen zelf een Natuurkundig model in Coach. In het eerste onderdeel volgen leerlingen een aantal ontwerpstappen om tot een basismodel te komen waarmee voor een willekeurig auto en een willekeurig parcours wordt berekend wat het energieverbruik is. In het tweede onderdeel wordt dit model gebruikt voor een analyse van de vervoerssector. In het laatste onderdeel breiden leerlingen het model uit met een onderwerp dat ze zelf kunnen kiezen.

Waarom zou ik deze praktische opdracht gebruiken?

Wat is er nodig om deze praktische opdracht te gebruiken?